Wat doet de Kapoentjesgym? 

De kapoentjesgym organiseert wekelijkse turnsessies voor peuters en kleuters van 1-3,5 jaar.

De kindjes komen samen met mama, papa, oma, opa, meter, peter,… turnen en hun motorische ontwikkeling versterken.

Wie zijn wij?

Stacey

Mijn naam is Stacey, ik ben 31 jaar en sinds 23 oktober 2017 trotse mama van een zoontje Cas. Ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Mechelen en woon sinds enkele jaren in Herent.
Toen ik 7 jaar was, heb ik de turnkriebel te pakken gekregen en ben ik beginnen turnen tot 22 jaar op competitief niveau. Turnen is altijd een grote passie geweest en dit zal altijd zo blijven. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier zelf mee verder kan gaan binnen mijn job.

In 2008 ben ik afgestudeerd als Leerkracht Lichamelijke Opvoeding aan de KHLeuven en nadien behaalde ik nog een Bachelor als Leerkracht Lager Onderwijs en een Postgraduaat in Sportmanagement. Na deze studies heb ik 4 jaar ervaring opgedaan met het lesgeven aan baby’s van 4 maanden oud tot en met kinderen van 12 jaar. Hier heb ik besloten om dit zelf te gaan organiseren in Herent. Dichtbij huis en een ultieme droom die ik kan waarmaken!

Lesgeven aan deze kleinste kindjes geeft me enorm veel voldoening en is voor mij de perfecte job! Ze zijn gemotiveerd, vrolijk en je ziet ze elke week weer een beetje meer vooruit gaan en ontwikkelen. Ik ben dan ook heel blij dat ik hen wekelijks een leerrijke les kan geven en de kindjes én de ouders telkens met plezier weer komen turnen!

Filosofie

Kinderen ontwikkelen en leren zodra ze op deze wondere wereld komen. Door hen in een aantrekkelijke omgeving met veel prikkels te laten bewegen, zoals kleurrijke materialen, vele klimmogelijkheden en uitdagingen, ontwikkelen ze elk op hun eigen tempo. De instructeur is er om alle activiteiten aan te bieden en de ouders zijn er om hen te ondersteunen, hen te helpen met de activiteiten en te helpen met leren. Ook zij hebben hun verantwoordelijkheid tijdens deze lessen door actief alles mee te doen.

Wekelijks komen er nieuwe activiteiten aan bod en maandelijks werken we rond een nieuw thema, waardoor de kinderen telkens opnieuw worden uitgedaagd. 

Tijdens de lessen zijn we enorm positief naar de kinderen toe, zodat we ze niet alleen laten ontwikkelen op verschillende vlakken, maar zodat ook hun zelfvertrouwen toeneemt.

Door deze positieve aanpak tijdens de les gaan ze meer zelfzeker worden en zie je hen ook op emotioneel, sociaal en cognitief niveau evolueren. 

Gratis proefles!